En fremtidsfuldmagt skal ikke sidestilles med en generalfuldmagt. Det kan godt være et spørgsmål, folk undrer sig over på grund af navnene, og forvirringen er forståelig.
En fremtidsfuldmagt er et dokument, der giver modtageren af fuldmagten retten til at foretage handlinger på vegne af dig. Det er en stor og uundværlig hjælp for dine nærmeste pårørende, hvis du bliver akut syg, får en demenssygdom eller hvis anden alvorlig sygdom indtræffer. Uden en fremtidsfuldmagt er det nemlig familieretshuset, der tager beslutningen for dig. Omvendt har du en fremtidsfuldmagt, skaber det tryghed hos dig som fuldmagtsgiver samt hos dine nærmeste.
En generalfuldmagt er en papirbaseret fuldmagt, som giver én eller flere fuldmægtige fuldmagt til at handle på fuldmagtsgiverens vegne.
Hvordan adskiller fremtidsfuldmagten sig fra generalfuldmagten?
Mens en fremtidsfuldmagt træder i kraft, hvis du ikke er i stand til at træffe egne beslutninger, så træder en generalfuldmagt i kraft fra den dag, den er udstedt. Generalfuldmagten gør, at fuldmægtigen kan træffe alle beslutninger på fuldmagtsgiverens vegne – normalt i en tidsbegrænset periode.
Generalfuldmagten oprettes altså oftest i tidsbegrænsede perioder, hvor det enten kan være ved længere ophold i udlandet eller på hospital. Fremtidsfuldmagten oprettes inden eventuelt uheld, sygdom eller demens indtræffer – og træder så i kraft, hvis uheldet er ude. Det kan også være hensigtsmæssigt at oprette en generalfuldmagt, hvis du har et familiemedlem, der har komplikationer med at tage vare på sig selv økonomisk og personligt på grund af alderdom.
Det er derfor vigtigt at understrege, at en generalfuldmagt ikke er det samme som en fremtidsfuldmagt
Sådan laver man en fremtidsfuldmagt
Du kan sådan set selv skrive og oprette en fremtidsfuldmagt, men oftest er det mere kompliceret end som så at oprette sådan et dokument. Der er en række forhold i fremtidsfuldmagten, der først har betydning længere ude i fremtiden, og det kan derfor være udfordrende at forudse alle omstændigheder. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at du søger professionel hjælp, så du er sikker på, du undgår fejl og dokumentugyldighed samt at dine ønsker bliver opfyldt.
Hvis du ikke gør det selv, så bruger du denne formular, og så kontakter en af vores skarpe og ikke mindst venlige jurister dig, så der kan komme styr på alle dine ønsker og behov.
Hvad koster en fremtidsfuldmagt?
Mange undrer sig nok; hvad koster en fremtidsfuldmagt? Først og fremmest skal man huske, at en fremtidsfuldmagt er et engangsbeløb. Fremtidsfuldmagten skal også betragtes som lige så vigtig som en indboforsikring. Forskellen og betalingsmodellen er dog meget forskellige. Indboforsikringen betaler du løbende til. En fremtidsfuldmagt er et engangsbeløb, og når beløbet er betalt, så er du sikret.
Prisen for oprettelse af en fremtidsfuldmagt er helt utrolig billig kontra de konsekvenser, det kan medføre ikke at have en fremtidsfuldmagt. Det anbefales derfor at få lavet dokumentet med det samme, så du og din familie er bedst muligt sikret.
Vi kan sikre dig på to måder. En gør-det-selv-variant til 695-, eller en løsning hvor vi ordner alt for dig til en pris på 1.295,-.
Vi kan til prisen 1.295,- tilbyde en helhedsbaseret rådgivning af specialiserede jurister, der udarbejder dokumenterne for dig. Der er rådgivningsforsikring og 12 måneders gratis rettelser.
Vælger du ikke den personlige rådgivning, så kan du gøre det selv via vores video guides, der er med i prisen på 695,-, og så tinglyser vi stadig for dig.
Kontakt os
Udover vores hurtige, nærværende og kvalitative assistance på udarbejdelsen af en fremtidsfuldmagt tilbyder vi også rådgivning inden for alle andre grene af familie- og arveretten. Få blandet andet rådgivning inden for testamenter, børnetestamente eller oprettelse af gavebrev.
Har du spørgsmål eller brug for rådgivning? Så kan du kontakte os på telefon 71992144 eller på mail kontakt@replik.dk