Ring til os mandag til torsdag 09.00 – 16.30 og fredag 09.00 – 16.00 på (+45) 71 99 21 44 eller skriv til os på kontakt@replik.dk
Søg

Lav en fremtidsfuldmagt og få styr på din fremtid

En fremtidsfuldmagt er en juridisk ordning, som giver modtageren af fuldmagten retten til at tage beslutninger på dine vegne, hvis du ikke er i stand til at tage disse beslutninger selv. Hvem skal træffe beslutninger for dig, hvis du bliver alvorligt syg?

Vi er kun jurister

Specialiserede og uddannede

Dokumenter

Inden for 24 timer

Gratis rådgivning

Få svar på dine spørgsmål

Pris

Konkurrencedygtige priser

Hvad koster en fremtidsfuldmagt?

Mange undrer sig nok; hvad koster en fremtidsfuldmagt? Først og fremmest skal man huske, at en fremtidsfuldmagt er et engangsbeløb. Fremtidsfuldmagten skal også betragtes som lige så vigtig som en indboforsikring. Forskellen og betalingsmodellen er dog meget forskellige. Indboforsikringen betaler du løbende til. En fremtidsfuldmagt er et engangsbeløb, og når beløbet er betalt, så er du sikret.

Prisen for oprettelse af en fremtidsfuldmagt er helt utrolig billig kontra de konsekvenser, det kan medføre ikke at have en fremtidsfuldmagt. Det anbefales derfor at få lavet dokumentet med det samme, så du og din familie er bedst muligt sikret.

Du sparer penge og får den største tryghed med Replik

Hvad sparer man på at lave en fremtidsfuldmagt hos Replik? Grundlæggende kan man regne med, at timeprisen hos en advokat ligger på 2.000 – 3.000,- pr. anvendt time plus moms. Så beløbet løber hurtigt op i 2.500 – 3.750,- på timetaksten hos de fleste advokater, mens andre steder er betydeligt højere.

Vores uddannede og specialiserede jurister klarer opgaven med høj kvalitet og menneskeligt nærvær for 1.295,-. Du sparer derfor en hel del, og du mister hverken kvalitet, står tilbage med ubesvarede spørgsmål eller ender med fejlbehæftede dokumenter. Vi lytter til alle ønsker og behov og sørger for, du er i trygge hænder.

Udover vores hurtige, nærværende og kvalitative assistance på udarbejdelsen af en fremtidsfuldmagt tilbyder vi også rådgivning inden for alle andre grene af familie- og arveretten. Få blandet andet rådgivning inden for testamenterbørnetestamente eller oprettelse af gavebrev.

Video

Gør det selv
695
kr.
Vi gør det hele for dig
1.295
kr.

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er et dokument, der giver modtageren af fuldmagten retten til at foretage handlinger på vegne af dig. Det er en stor og uundværlig hjælp for dine nærmeste pårørende, hvis du bliver akut syg, får en demenssygdom eller hvis anden alvorlig sygdom indtræffer. Uden en fremtidsfuldmagt er det familieretshuset, der tager beslutningen for dig. Omvendt har du en fremtidsfuldmagt, skaber det tryghed hos dig som fuldmagtsgiver samt hos dine nærmeste.

I fremtidsfuldmagten udpeger du en person, der er ansvarlig for at handle på dine vegne, når du ikke længere er i stand til at træffe beslutninger på egen hånd.

Indholdet i en fremtidsfuldmagt kan variere i forhold til individuelle ønsker og behov, men oftest inkluderes elementer som omfang af fuldmagten, betingelser og specifikke instruktioner eller begrænsninger.

Omfanget omhandler hvilke beføjelser fuldmægtigen har i forhold til eksempelvis medicinske beslutninger, økonomiske forhold, ejendomsadministration osv. Fuldmagtsgiveren kan også vælge at begrænse omfanget af fuldmagten, hvis der er visse områder, hvor de ønsker at beholde kontrol eller involvering.

Det er optimalt, at man søger juridisk rådgivning, når man opretter en fremtidsfuldmagt for at sikre, at den opfylder alle relevante lovkrav og passer til fuldmagtsgiverens ønsker og behov.

Hvornår er en fremtidsfuldmagt gyldig?

Fuldmagten træder først i kraft, hvis du ikke er i stand til at varetage dine egne interesser.

En fremtidsfuldmagt træder først i kraft, når der foreligger en lægeerklæring på, at du ikke længere er i stand til at varetage dine egne interesser.

Fremtidsfuldmagten skal tinglyses og herefter underskrives foran en notar. Hos Replik står vi for tinglysningen for dig. Til underskrift hos notaren skal du huske følgende:

En fremtidsfuldmagt er personlig. Hvis ægtefæller begge skal have en fremtidsfuldmagt, skal der derfor oprettes en fremtidsfuldmagt pr. ægtefælle.

Hvordan adskiller en fremtidsfuldmagt sig en generalfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt skal ikke sidestilles med en generalfuldmagt. Det kan godt være et spørgsmål folk undrer sig over pga. navnene, og forvirringen er forståelig. Mens en fremtidsfuldmagt træder i kraft, hvis du ikke er i stand til at træffe egne beslutninger, så træder en generalfuldmagt i kraft fra den dag, den er udstedt. Generalfuldmagten gør, at fuldmægtigen kan træffe alle beslutninger på fuldmagtsgiverens vegne – normalt i en tidsbegrænset periode.

Generalfuldmagten skal oprettes i tidsbegrænsede perioder, som enten kan være ved længere ophold i udlandet eller på hospital. Fremtidsfuldmagten oprettes inden eventuelt uheld, sygdom eller demens indtræffer – og træder så i kraft, hvis uheldet er ude.

Hvorfor skal man have en fremtidsfuldmagt?

Fremtidsfuldmagten sikrer tryghed i familien og, at en af dine nærmeste kan hjælpe dig med dine økonomiske og personlige forhold, hvis du på et tidspunkt ikke selv kan gøre det. Det kan eksempelvis være at råde over dine penge, sælge fast ejendom eller varetage dine interesser i forhold til offentlige myndigheder.

Sådan laver man en fremtidsfuldmagt

Du kan sådan set selv skrive og oprette en fremtidsfuldmagt, men oftest er det mere kompliceret end som så at oprette sådan et dokument.

Der er en række forhold i fremtidsfuldmagten, der først har betydning længere ude i fremtiden, og det kan derfor være udfordrende at forudse alle omstændigheder. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at du søger professionel hjælp, så du er sikker på, du undgår fejl og dokumentugyldighed samt at dine ønsker bliver opfyldt.

Hvis du ikke gør det selv, så bruger du følgende formular (indsæt formular), og så kontakter en af vores skarpe og ikke mindst venlige jurister dig, så der kan komme styr på alle dine ønsker og behov.

Sådan finder du en notar

Du kan finde en notar hos den lokale byret lige her. Det kan være fordelagtigt at bestille tid til en underskrift, da notarer kan være booket fra top til tå. Det er ikke sjovt at gå forgæves. 

Du bestiller tid hos en notar på domstol.dk.

Følgende skal du have klar ved bestilling af tid:

Værd at vide inden du tager til notaren

Det er forskelligt, hvordan de forskellige notarer tager betaling. Det kan være en fordel at aftale betalingsformen på forhånd, da nogle notarer fortsat kun tager imod kontanter. Betalingen er et retsgebyr for underskrift af dokumenter.

Billede-id skal medbringes for at notaren kan sikre sig, at du er den, du udgiver dig for at være. Der bliver ikke skrevet under på noget fra notaren uden billede-id, der tager form af pas, kørekort eller lignende.

Sagsnummer kan nemt forveksles til at være et nummer, men vi anbefaler, at du bruger dit fulde navn. Når du skriver under hos notaren, oplyser du nemlig dit fulde navn, hvorefter notaren kan finde sagen frem til underskrift.

Man skal vedkende sig dokumentet – altså skrive det under i en tilstand, så notaren kan sikre sig, at du er habil og dermed forstår, du skriver under på en fremtidsfuldmagt. Det er en vigtig og stor beslutning, så notaren skal være sikker på, at indholdet er 100 procent forstået.

Skal vi hjælpe dig med en fremtidsfuldmagt som virksomhedsejer?

Familietestamente har skiftet navn til Replik

Vores nye navn Replik bygger på den succes, der er skabt under navnet FamilieTestamente.

Intet er ændret for dig som kunde, vi har stadig fokus på den menneskelige relation og trygge juridiske rådgivning.