Lær hvordan successionsrækkefølger fungerer, og hvad der sker med dine aktiver efter din arvings død. Få kontrol over din arv.
Med en successionsrækkefølge kan du bestemme en rækkefølge af arvinger, som arven efter dig tilfalder. Du kan således bestemme, hvad der skal ske med arven efter dig, i det omfang denne stadig er i behold ved din arvings død.
Nyttigt i skilsmissefamilier
I skilsmissefamilier, hvor I er gået fra hinanden i uvenskab, kan en successionsrækkefølge være et nyttigt redskab til at sikre, at arven efter dig ikke ender hos din tidligere ægtefælle.
Eksempelvis kan din datter have arvet efter dig. Såfremt din datter herefter går bort uden at efterlade sig børn, vil den anden forælder (din tidligere ægtefælle) arve efter datteren, og i det omfang arven efter dig stadig er i behold, vil den arv derfor tilfalde den anden forælder.
Man kan ved en successionsrækkefølge bestemme, at i det omfang arven efter dig er i behold, ved datterens død, skal denne resterende del af arven efter dig tilfalde eksempelvis din nevø/niece, og således ikke tilfalde din tidligere ægtefælle.
Du kan endda bestemme, hvem der skal arve det resterende af din arv efter nevøen eller niecen.
Aktiver kan indsættes i succesionsrækkefølge
Det kan også være, at du ejer et særligt aktiv, som du gerne vil sikre falder i hænderne på de rette personer. Det kan være et særligt ur, en særlig ring eller lignende.
Du kan indsætte dette aktiv i en successionsrækkefølge og derved bestemme, hvem der skal arve aktivet, når den første arving er gået bort.
Eksempelvis kan du bestemme, at din datter skal arve din forlovelsesring, og når din datter er gået bort, skal den tilfalde din anden datter, eller en tredje person, som du specifikt ønsker skal modtage ringen.
Friarv og tvangsarv
Det er imidlertid kun friarv, der kan indsættes i en successionsrækkefølge.
I de tilfælde, hvor det er dine børn der arver efter dig, betyder det, at 75% af arven til børnene kan indsættes i en successionsrækkefølge. De resterende 25% kan ikke indgå i en successionsrækkefølge.
Alternativt kan dine børn give afkald på tvangsarv efter dig, således at alt arv anses for friarv, hvorefter hele arven kan omfattes af en successionsrækkefølge.
Dette kan gøres ved et arveafkald, hvor det kun er tvangsarven, der gives afkald på.
Har du spørgsmål til successionsrækkefølger, så står vi i Replik klar med rådgivning. Du kan kontakte os på telefon 71 99 21 44 eller mail kontakt@replik.dk.